مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در ژنو در حالی وارد دومین روز خود شده که هر دو طرف، ضمن استقبال از محتوای گفتوگوهای روز گذشته، آن را مثبت و سازنده خواندهاند. در جریان دو نوبت گفتوگوهای صبح و عصر روز گذشته، پیشنهادی از سوی ایران به طرف مقابل ارائه شد که قرار است امروز درباره جزئیات آن بحث شود.
به گزارش «تابناک»، پس از برگزاری دو دور گفتوگو در روز نخست مذاکرات، دور سوم این گفتوگوها در ساختمان سازمان ملل در ژنو آغاز میشود. بر اساس گزارشهای رسمی، روز گذشته طرح پیشنهادی ایران در موضوع هستهای به طرف مقابل ارائه شد و قرار است امروز درباره جزئیات این طرح بحث و گفتوگو صورت گیرد.
به گفته منابع آگاه ایرانی، طرح جمهوری اسلامی ایران با عنوان «پایانی بر یک بحران غیرضروری؛ آغازی برای افقهای جدید»، روز گذشته در قالب پاورپوینت به طرف مقابل ارائه شد. در این طرح، مراحل مختلف برای رسیدن به توافق نهایی در موضوع هستهای پیش بینی شده است. با این حال، قرار است تا زمان رسیدن به توافق، جزئیات طرح مذکور محرمانه بماند.
شب گذشته و در پایان دو دور گفتوگوها، کاخ سفید ضمن استقبال از مباحث مطرح در مذاکرات، آن را «امیدبخش» توصیف کرده و وزارت خارجه آمریکا نیز این گفتوگوها را «مثبت» ارزیابی نمود. مایکلمان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد که روز گذشته برای نخستین بار دو طرف وارد جزئیات مربوط به پیشنهادهای هستهای شده و درباره مسائل فنی و تخصصی به بحث پرداختند.
گفتنی است، در پایان مذاکرات روز گذشته، دیداری دوجانبه نیز میان هیأتهای ایرانی و آمریکایی انجام گرفت که طرف آمریکایی آن را مفید و سازنده خوانده است. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران تأکید کرده که در این دیدار، صرفاً مباحث مربوط به موضوع هستهای مورد گفتوگو قرار گرفته است.
به هر حال، به نظر میرسد بخش جدیتر مباحث مربوط پرونده هستهای ایران، در جریان مذاکرات امروز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
اخبار تکمیلی:
* محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز چهارشنبه با وزیر خارجه سوئیس دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر خارجه سوییس در پاسخ به این که سوییس برای دستیابی ایران و گروه 1+5 به یک توافق چگونه میتواند کمک کند، گفت: ایو رسیه قائم مقام وزارت امور خارجه ما به تازگی در ایران بود و ما نیز آمادگی لازم برای به عهده گرفتن میانجیگری را داریم؛ البته اتحادیه اروپا نیز در اینجا نقش مهمی دارد.
* «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس روز اول دور جدید مذاکرات هستهای را «مفید» ارزیابی کرده و گفت، این گفتوگوها «فرصتی واقعی» برای پیشرفت در راستای حل موضوع هستهای است. وی افزود: اکنون فرصت واقعی برای دستیابی به پیشرفت در مذاکرات وجود دارد و من به ایران توصیه میکنم هم امروز و هم در هفتههای پیش روی، این فرصت را غنیمت بشمارد.
* سید عباس عراقچی از برگزاری کنفرانس خبری در پایان روز دوم مذاکرات میان اشتون و ظریف خبر داد.
* سفیر کشورمان در سوییس از احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در ژنو خبر داد. وی همچنین گفت: احتمالا مذاکرات بعدی ماه آینده در نوامبر خواهد بود.
* عباس عراقچی در مصاحبه با خبرگزاری «آیپیاس» گفت، ایران برای اجرای پروتکل الحاقی در پایان توافق هستهای دوجانبه آمادگی دارد. وی در مصاحبه با این خبرگزاری گفت: «پروتکل الحاقی بخشی از آخرین گام است. این گزینه روی میز است، اما نه در حال حاضر؛ بخشی از مرحله پایانی است».
* سید عباس عراقچی و ژاک اویبر، همتای فرانسویاش پیش از آغاز دومین روز مذاکرات ایران و 1+5 در محل مذاکرات دیدار کردند؛ افزون بر این، معاونان وزیران خارجه ایران و انگلیس نیز پیش از آغاز مذاکرات روز چهارشنبه دیدار کردند. در این دیدار مجید تخت روانچی با سایمون گس علاوه بر مسأله هستهای و گفتوگو درباره مذاکرات بر سر موضوعات دوجانبه نیز گفتوگو کردند.
13: 16/ گروه 1+5 امروز پیش از آغاز روز دوم مذاکرات هستهای در ژنو، جلسه داخلی داشته است. به گفته «مایکلمان» سخنگوی مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادی اروپا، این جلسه صبح امروز در سطح مدیران سیاسی کشورها و به ریاست «کاترین اشتون» مذاکرهکننده ارشد 1+5، برگزار شده است. مان اعلام کرده که این جلسه با هدف بحث در مورد «گامهای بعدی» در روند مذاکرات برگزار شده است. وی همچنین از برگزاری دیدارهای دوجانبه میان اعضای مختلف گروه 1+5 خبر داده است.
13:20/ کابینه امنیتی اسرائیل روز چهارشنبه طی بیانیهای از جامعه بینالملل خواست تا با هرگونه توافقنامهای که به پایان برنامه هستهای نظامی ایران منتهی نشود موافقت نکند. این کابینه در ادامه مدعی شد: هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران خواستار رسیدن به راهحل سیاسی است.
13:50/ یک مقام نزدیک به هیأت ایرانی به خبرنگار اعزامی از شبکه فرانس 24 گفت که در صورت نیاز ایران آمادگی تمدید حضور خود در ژنو را دارد. شبکه خبری «فرانس 24» به نقل از یک مقام نزدیک به هیأت ایرانی ادعا کرد که ایران درصورت نیاز و شرایط مذاکرات و درخواست طرف مقابل این آمادگی را دارد که یک روز دیگر هم مذاکرات را ادامه دهد.
13:52/ تخت روانچی، عضو مذاکرهکننده ایرانی و سایمون گس، رئیس هیأت مذاکرهکننده انگلیسی در دیدار با یکدیگر خواستار معرفی کاردار دو کشور تا دو هفته آینده شدند.
14:00/ سایت تحلیلی «المانیتور» به نقل از دیپلماتهای غربی گزارش داد احتمال دارد جلسه دیگری ظرف دو هفته آینده، پس از اتمام مذاکرات ژنو برگزار شود. این منبع دیپلماتیک همچنین ادعا کرده ایرانیها مایلند جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سایر وزرای خارجه در این جلسه حضور داشته باشند و خود وزیر خارجه آمریکا هم تمایل به شرکت در این جلسه دارد.
14:04/ یک منبع نزدیک به هیاتهای مذاکراتی ایران و 1+5 از احتمال انتشار بیانهای مشترک در پایان مذاکرات خبر داد.
14:06/ بر خلاف اخبار انتشار یافته اولیه، مذاکرات ایران و 1+5 هنوز به طور رسمی آغاز نشده و با تأخیر برگزار میشود. به گزارش منابع خبری، نشست ایران و نمایندگان هیئتهای مذاکراتی 1+5 به علت گفتوگوهای فشرده به تأخیر افتاده است. قرار بود این نشست ساعت 11 به وقت محلی آغار شود.
14:12/ «آسوشیتدپرس» مدعی شد طرح ایران شامل کاهش سطح غنیسازی اورانیوم و پذیرش پروتکل الحاقی پیمان منع اشاعه هستهای است. این خبرگزاری به نقل از یکی از منابع نزدیک به هیأتهای مذاکره کننده با ایران مدعی شد که طرح پیشنهادی ایران شامل کاهش در سطح غنیسازی اورانیوم و نیز تعداد سانتریفیوژهاست. این خبرگزاری همچنین مدعی شد که ایران درباره سطح غنی سازی پیشنهاد مذاکره داده است و همچنین پیشنهاد داده که پروتکل الحاقی را در صورت پذیرش حق غنی سازی از سوی غرب بررسی میکند.
14:24/ ظریف و اشتون برای جمعبندی مذاکرات عصر امروز مجددا دیدار میکنند.
14:29/ هیأتهای مذاکره کننده ایران و شش قدرت جهانی نشست روز دوم مذاکرات هستهای در ژنو را در مقر سازمان ملل را با تأخیر تقریبا 2 ساعته آغاز کردند.
14:49/ دو طرف توافق کردند پس از نشست معاونان وزرای خارجه در نشست عصر ظریف و اشتون حضور یابند. همچنین دو طرف قرار است درباره نتیجه مذاکرات دو روزه در ژنو بیانیه مشترک صادر کنند.
15:10/ یک منبع آگاه از مذاکرات ژنو گفته ایران یک «چهارچوب دو مرحلهای» برای حل مناقشه هستهای با غرب پیشنهاد داده است. این منبع دیپلماتیک در مصاحبهای اختصاصی با پایگاه خبری «برکینگ دیفنس» ادعا کرده ایران در مرحله اول این طرح که بین سه تا شش ماه طول خواهد کشید، غنیسازی 20 درصدی اورانیوم را انجام نخواهد داد؛ به علاوه، تهران در این مرحله ضمن دادن اطمینان خاطر درباره فعالیتهایش در رآکتور اراک، اطلاعات بیشتری درباره این رآکتور ارائه خواهد داد و اجازه دسترسیهای بیشتر به آن را فراهم خواهد نمود.
15:23/ یک روزنامه سوییسی به نقل از یک منبع نزدیک به هیأت مذاکره کننده ایرانی نوشت که طرح ایران شامل اجرای پروتکل الحاقی نمیشود. روزنامه رسمی و معتبر «تریبون دو ژنو» از تاثیرگذارترین روزنامههای کشور سوئیس دراین باره نوشت: این پروتکل شامل اجرای بازرسیهای گستردهتر از حال است.
16:02/ وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه فیسبوک خود نوشت:
ادامه مذاکرات چند هفته دیگر در ژنو خواهد بود و در این فاصله اعضای 1+5 فرصت خواهند داشت در مورد جزئیات طرح ایران و اقداماتی که باید انجام دهند آمادگی لازم را کسب کنند... همانطور که قبلا هم خدمتتان عرض کردم، مذاکره و رسیدن به راه حل دشوار است و مذاکره در جزییات نیازمند زمان و دقت فراوان. نمیشود انتظار داشت که بیاعتمادی متقابل انباشتهای که میان دو طرف ایجاد شده است با یک جلسه مثبت و سازنده کاملا برطرف شود. البته همزمان نیاز به اعتماد عمومی هم هست چون یکی از شرایط توفیق مذاکرات بینالمللی حفظ ماهیت محرمانه آنهاست و معمولا هر مقدار مذاکرهکنندگان کمتر خبر به بیرون درز بدهند، بیشتر نشان جدی بودن مذاکرات و امکان رسیدن به توافق است.
16:50/ دور سوم مذاکرات ایران با گروه 1+5 که ساعت 13 به وقت محلی ژنو (14:30 به وقت تهران) شروع شده بود، لحظاتی پیش پایان یافت. دور چهارم مذاکرات ایران و 1+5 ساعت 16:30 به وقت ژنو (18 به وقت تهران) به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در محل دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو برگزار خواهد شد.
17:57/ نشست بعدی ایران و 1+5 هفتم و هشتم نوامبر (پانزدهم و شانزدهم آبان) در ژنو برگزار خواهد شد و تصمیم گرفته شد که کمیتههای کارشناسی با حضور متخصصان هستهای و تحریم تشکیل شود.
18:01/ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از پایان دور چهارم مذاکرات در نشست خبری جداگانه به سوالات خبرنگاران پاسخ میدهند. قرار است طرفین بیانیه مشترکی را نیز منتشر کنند.
18:02/ هیأتهای ایران و آلمان شرکت کننده در مذاکرات ایران و 1+5 به ریاست سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه و پیتر لوکاس معاون وزیر خارجه آلمان در حاشیه نشست ژنو به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.
18:05/ دور چهارم مذاکرات ایران و گروه 1+5 با حضور محمد جواد ظریف و کاترین اشتون لحظاتی پیشآغاز شد. انتظار میرود این جلسه، آخرین دور مذاکرات نشست ژنو باشد.
18:17/ یک دیپلمات غربی نزدیک به اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا اعلام کرده است که حق غنی سازی اورانیوم برای ایران را در چارچوب ان پی تی به رسمیت میشناسد. وی که نخواست نامش فاش شود، تصریح کرد: تقریبا تمام گروه با این موضوع موافق هستند اما موضوع اختلاف جای دیگری است. این دیپلمات اروپایی به موارد مورد اختلاف اشارهای نکرد.
18:19/ خبرگزاری روسی ریانووستی به نقل از یک دیپلمات روسیه که در مذاکرات ژنو حضور دارد، گزارش داد، فرایند مذاکرات نمایندگان گروه 1+5 با هیات ایرانی روبرو جلو بوده اما به کندی پیش میرود.
18:33/ بیانیه مشترک ایران و گروه 1+5:
هیأتهای نمایندگی اعضایeu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروبایی + 3) و جمهوری اسلامی ایران به ریاست نماینده عالی اتحادیه اروبایی در سیاست خارجی و امنیتی و وزیر امور خارجه جمهوری أسلامی ایران دو روز مذاکرات محتوایی و با نگاهی رو به آینده در شهر ژنو در روزهای 15و16 اکتبر برگزار نمودند.
برپایه فضای مثبت اولین جلسه وزیران در نیویورک در تاریخ 26 سبتامبر، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران کلیات طرحی را بعنوان مبنای مذاکرات ارائه نمود که توسط اعضای گروه eu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروپایی + 3) به عنوان مشارکتی مهم در فرآیند مذاکرات به دقت مورد بررسی قرار میگیرد.
أعضای هیأتهای نمایندگی مشورتهای دوجانبه و مشترکی پیرامون عناصر مختلف رهیافت پیشنهادی را به صورت عمیق پیگیری نمودند.
تصمیم گرفته شد که جلسه بعدی أعضای گروه در ژنو در تاریخ 8 ـ 7 نوامبر برگزار گردد.
اعضا همچنین موافقت نمودند که کارشناسان هستهای، علمی و امور تحریم کشورهای eu3+3 (سه کشور عضو اتحادیه اروبایی + 3) و جمهوری اسلامی ایران قبل از نشست آینده و برای بررسی اختلاف نظرات و تهیه و تدوین قدمهای عملی تشکیل جلسه دهند.
18:34/ نشست دو روزه تیم مذاکره کننده کشورمان با نمایندگان قدرتهای جهان در قالب گروه 1+5 درباره برنامه هستهای تهران لحظاتی قبل در ژنو پایان یافت.

بسماللهالرّحمنالرّحیم
برنامهى میدان، برنامهى بسیار زیبا و پرمغزى بود. لازم است به همهى شما جوانان عزیز تبریک بگویم؛ هم فارغالتّحصیلانى که امروز مفتخر به دریافت درجه شدند و رسماً در ارتش سرافراز جمهورى اسلامى ایران عضویّت پیدا کردند و هم جوانان دانشجویى که با دریافت سردوشى، راه خود را به سوى آمادگى و دریافت ارزشهاى افسرىِ نیروهاى مسلّح جمهورى اسلامى آغاز کردند. امیدواریم خداوند متعال همهى شما را مشمول رحمت و فضل و هدایت خود قرار بدهد و زندگى شما را و عاقبت شما را همچنانکه مورد رضاى او است، تقدیر فرماید.
ارتش جمهورى اسلامى ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، در یک دوران دشوارِ امتحانِ سخت توانستند آنچنان شخصیّتى و هویّتى از خود به منصّهى ظهور و بُروز برسانند که بىشک در گذشتههاى ما نظیر آن را یا نمیشود دید یا بندرت میتوان مشاهده کرد؛ این را جوانان عزیز ما قدر بدانند. شما فرزندان عزیز من بدانید که ما به نیروهاى مسلّح شجاع خودمان افتخار میکنیم؛ شما هم از اینکه در سلک این نیروهاى مقدّس و شجاع و فداکار و نامآور حضور دارید، احساس افتخار کنید.
ما بدون آن که کسى را تهدید بکنیم، استحکام و اقتدار نیروهاى مسلّح را مهمترین عامل در راه حفظ امنیّت خارجىِ ملّت ایران و جمهورى اسلامى ایران میدانیم. کسى را ما تهدید نمیکنیم، امّا لازم میدانیم ملّت ایران و کشور عزیزمان در سایهى حصار مستحکم نیروهاى مسلّح جمهورى اسلامى ایران - چه ارتش، چه بسیج، چه سپاه پاسداران انقلاب اسلامى و چه نیروهاى انتظامى - احساس امنیّت بکند. لذا وظیفهى همهى مسئولان میدانیم که در راه اقتدار نیروهاى مسلّح تلاش کنند؛ استحکام این نیروها را در برنامههاى خودشان قرار بدهند. ما تهدیدهاى مکرّر و مشمئزکنندهى دشمنان ملّت ایران را میشنویم؛ پاسخ ما به هرگونه شرارتى علیه ملّت ایران، پاسخى جدّى و سخت خواهد بود؛ این را همهى کسانى که عادت کردهاند ملّت ایران را با زبان، تهدید کنند، باید مطّلع باشند و بدانند. ملّت ایران ملّتى است که سرسختى خود را در راه دفاع از آرمانهاى خود و از منافع خود آنچنان نشان داده است که میل و رغبت خود [را] به سلامت و صلح و همزیستى با برادران مسلمان و همهى آحاد بشر؛ این دو با یکدیگر موازى هستند.
این را هم عرض بکنیم: ما از تحرّک دیپلماسى دولت حمایت میکنیم، پشتیبانى میکنیم. در کنار آمادگىهاى همهجانبهى ملّت ایران - چه از لحاظ اقتصادى، چه از لحاظ امنیّت داخلى، چه از لحاظ استحکام ساخت درونى نظام اسلامى، چه از لحاظ وحدت ملّى و چه از لحاظ نظامى - به تلاش و تحرّک دیپلماسى هم چه در این قضایاى سفر اخیر و چه غیر از آن، اهمّیّت میدهیم و از آنچه دولت ما انجام میدهد و تلاشهاى دیپلماتیک و تحرّکى که در این زمینه میکنند، حمایت میکنیم. البتّه برخى از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود؛ لکن ما به هیئت دیپلماسى ملّت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایىها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادى نداریم. ما دولت ایالات متّحدهى آمریکا را دولتى غیرقابل اعتماد میدانیم؛ دولتى خودبرتربین، دولتى غیرمنطقى و عهدشکن، دولتى سخت در پنجهى تصرّف و اقتدار شبکهى صهیونیسم بینالمللى - که بهخاطر رعایت خواستهها و منافع نامشروع شبکهى صهیونیستى بینالمللى مجبورند با رژیم غاصب و جعلى اشغالکنندهى فلسطین مماشات کنند، در مقابل او نرمش نشان بدهند؛ اسمش را میگذارند منافع آمریکا، در حالى که بکلّى منافع ملّى آمریکا با آنچه امروز اینها در حمایت از [آن] رژیم جعلى انجام میدهند، منافات دارد؛ از همهى دنیا دولت ایالات متّحدهى آمریکا باج میگیرد و به رژیم جعلى صهیونیستى باج میدهد؛ این حقایق را ما داریم مشاهده میکنیم - به دولت آمریکا اعتمادى نداریم، به مسئولین خودمان اعتماد داریم، خوشبین هستیم، از آنها میخواهیم که با دقّت، با ملاحظهى همهى جوانب گامها را درست بردارند، محکم بردارند، منافع ملّى را یک لحظه به فراموشى نسپرند.
آنچه براى نظام جمهورى اسلامى حائز اهمّیّت است، استحکام ساخت درونىِ نظام جمهورى اسلامى است، استحکام درونى ملّت ایران است؛ همان چیزى که از روز اوّل تا امروز توانسته است این کشور را حفظ کند؛ اتّحاد ملّى، توجّه به آرمانهاى والاى نظام جمهورى اسلامى، توجّه به عزّت ملّى. ملّت ایران ملّت عزیزى است؛ انقلاب عزّت ملّت را به آنها برگرداند. گذشت آن زمانى که در خاک ایران یک گروهبان آمریکایى جرئت میکرد بزند توى گوش یک سرهنگ ایرانى؛ آن روزى که مسئولین کشور عزیز ما مجبور بودند که ملاحظهى دشمنان زیادهخواه و افزونخواه را بکنند، گذشت. جمهورى اسلامى، ملّت ایران را عزیز کرد، این عزّت باقى است، روز به روز هم این عزّت افزایش پیدا کرده است، بعد از این هم، هم وظیفهى آحاد مسئولین، و هم وظیفهى عموم ملّت ایران است که این عزّت را پاس دارند، از آن دفاع کنند. یک ملّت، با هویّت اصلى خود، با عزّت خود سرافراز میماند و میتواند به پیشرفت برسد.
سهم نیروهاى مسلّح در این میان عبارت است از اینکه خود را آماده نگه دارند، خود را با روحیّهى دفاع از آرمانها و از ملّتى که به آنها اعتماد کرده است و تکیه کرده است، حفظ کنند. ارتش و سپاه و بسیج و نیروى انتظامى و همهى کسانى که در ارتباط با نیروهاى مسلّح هستند، این را وظیفهى خود بدانند که حصار مستحکمى در مقابل توطئههاى دشمنان و شرارت دشمنان علیه ملّت ایران خواهند بود؛ این احتیاج دارد به اینکه آمادگى ایجاد کنید. شماها جوانید، سرشار از نیرو، برخوردار از صفاى قلبى؛ میتوانید براى آیندهى کشورتان خود را مهیّا کنید، آماده کنید، بسازید، خداى متعال هم پشتیبان شما خواهد بود. از خداوند متعال علوّ روح شهیدان عزیز، و علوّ درجات امام بزرگوار را مسئلت میکنم و کامرانىِ شما جوانان عزیز را در دوران خدمت و در همهى طول زندگى از خداوند متعال خواهانم.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته
سردار سلامی:
قدرت آمریکا قادر به تحرک در خارج از مرزهایش نیست/ آمریکا هزینه میکند ایران استفاده
سپاه نیوز: جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه قدرت ایستای آمریکا در حال حاضر قادر به تحرک در خارج از مرزهای این کشور نیست، گفت: با توجه به شرایط و تحولات بینالمللی سالهای اخیر آمریکا به شدت تراز اقتدار خود را از دست داده است.

نخستین بار در همان روز در «تابناک» منتشر شد، از سوی برخی رسانههای داخلی تکذیب شد.
اما روز بعد، کاخ سفید با صدور بیانیهای درخواست دیدار را تأیید و اعلام کرد که منتظر پاسخ مقامات ایرانی خواهد بود. پس از اعلام این خبر، رئیس جمهور ایران موضع سکوت اختیار کرد و هیچ گونه واکنشی به آن در رسانهها مطرح نشد؛ تا اینکه مقامات کاخ سفید رسما اعلام نمودند ایرانیها این دیدار را رد کردهاند.
سردار دهقان در جمع خبرنگاران مطرح کرد:
رونمایی از چند پروژه جدید در هفته دفاع مقدس
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رونمایی چند پروژه جدید دفاعی در هفته دفاع مقدس خبر داد.
به گزارش سپاه نیوز؛ سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تحولات عرصه صنعت دفاعی بر عهده وزارت دفاع است و اعلام آنها تزریق روحیه جهادی و دفاعی در جامعه است. ادامه مطلب...