
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری «رویترز»، اشتون کارتر ضمن اعلام رضایت از آمادگی عربستان برای حضور نظامی در سوریه به منظور مبارزه با داعش گفته است، این رویداد می تواند از دسته اتفاق های خوب منطقه باشد.
شب گذشته، احمد عسیری، سخنگوی وزارت دفاع عربستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «العربیه» گفته بود، «دولت سعودی قصد دارد تا در جریان یکسری عملیات نظامی علیه داعش، فعالیت نظامی را آغاز کرده و در جریان مبارزات مردم سوریه علیه داعش به آن ها کمک کند».
این مقام نظامی سعودی افزود: «عربستان آماده هر گونه حضور نظامی در سوریه علیه داعش است، مشروط بر آنکه آمریکا و سایر متحدان نیز در این راستا به عربستان کمک کنند».
این اظهارات در حالی مطرح می شود که ائتلاف غربی ـ عربی ضد داعش، تاکنون نه تنها مبارزات جدی و موثری را علیه داعش نداشته، بلکه به تقویت این گروه تروریستی کمک هم کرده است. در این راستا، می توان به کشور ترکیه اشاره کرد که ضمن برقراری تجارت نفت با گروه تروریستی داعش، در تقویت مالی این گروه تروریستی نقش مهمی ایفا کرده است.
اما مطرح شدن این موضع گیری ها و حمایت آمریکایی ها از آن را باید به روند اخیر مذاکرات صلح سوریه در ژنو مرتبط دانست که به دلیل مسائل موجود، موقتاً متوقف شد. آخرین دور مذاکرات ـ که روزهای اخیر در ژنو، پایتحت سوئیس برگزار می شد ـ پس از کارشکنی ها و بهانه گیری های گروه های مخالف به سختی پیش می رفت، تا اینکه نهایتاً به دنبال آزادسازی دو شهر استراتژیک نبل و الزهرا توسط ارتش سوریه، یکجانبه توسط گروه های مخالف دولت لغو شد.
پس از این اتفاق، نماینده سازمان ملل در امور سوریه، تعویق این دور از مذاکرات را حداقل تا 25 فوریه اعلام کرد و بلافاصله بعد از جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا در جریان یک سخنرانی در جمع خبرنگاران، دولت سوریه و متحدان آن از جمله روسیه و ایران را تهدید کرد که اگر در چارچوب مذاکرات سیاسی به دنبال حل بحران سوریه نباشند، گزینه نظامی کار را برای آنها سخت خواهد کرد.
در این بین، آنچه از تصمیم اخیر مقامات عربستانی ـ که با حمایت قاطع آمریکا نیز روبه رو شده است ـ برمی آید، آن است که مقامات عربستانی اکنون که می بینند گروه های تروریستی متحد آنها در سوریه شکست های فراوانی را متحمل شده و نیروهای ارتش سوریه و روسیه توانسته اند بسیاری از مواضع گروه های تروریستی را نابود و مناطق اشغال شده توسط آنها را آزاد کنند، بنا دارند با بهانه مبارزه با داعش، حضور نظامی و مستقیم خود را در خاک سوریه عملیاتی کنند.
این کشورها می خواهند از این طریق، ضمن جلوگیری از پیشروی های مداوم ارتش سوریه، دولت سوریه و همچنین روسیه را مجاب کنند که شرط های مطرح از سوی گروه های هم پیمان آن ها را در جریان مذاکرات بپذیرند و به میز مذاکره بازگردند. به این ترتیب، در شرایط کنونی، طرح موضوع به هم پیوستن نیروها برای مبارزه با داعش، برای عربستان و همچنین غرب بهانه ای بیش نیست.
گفتنی است، در واکنش به مواضع اخیر عربستان سعودی، دومای دولتی روسیه رسماً اعلام کرد لشکرکشی عربستان سعودی به سوریه، در حکم اعلان جنگ است. پیش از این نیز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود تا زمان ریشه کن شدن گروه های تروریستی، این کشور به عملیات نظامی خود در سوریه ادامه می دهد.