دانشجوی سیاسی کیست
دانشجویان در نظام اسلامی وظایف و نقشهای گوناگونی را برعهده دارند که متناسب با این جایگاه، مجموعهای از مطالبات و توقعات از این قشر انتظار میرود. شاید مجموعهی این مطالبات کمی بیش از حد معمول تصور شود، اما با توجه به تواناییهای دورهی جوانی و استعدادهای این نسل میباشد: «ما در دیدارهاى دانشجوها معمولاً مطالباتى را مطرح میکنیم؛ آیا این پرتوقعى است؟ این یک سؤال است. اگر انسان مجموعهى عرایضى را که من در دیدارهاى دانشجوئى، چه در ماه رمضانها، چه در دانشگاههائى که من در شهرستانها یا در تهران شرکت کردم، جمع کند، یک فهرست طولانى از مطالبات این حقیر از مجموعهى دانشجویان به وجود مىآید. ممکن است کسى بگوید آقا اینها پرتوقعى است. من عقیده ندارم پرتوقعى است. چرا؟ توجه به نیروى متراکم در دانشگاه، گمان پرتوقعى را نفى میکند. اگر چنانچه شما از یک جوان ورزشکارِ پرنشاطِ نیرومندى بخواهید یک بار سنگینى را از یک جائى بردارد، به یک جاى دیگرى بگذارد، این بههیچوجه توقع زیادى نیست. 1391/5/16
به نظر میرسد در میان مجموعهی این مطالبات «کسب بینش و داشتن قدرت تحلیل سیاسی » نیاز به تبیین و توضیح بیشتری دارد. «در مرحلهی کنونی، آنچه میباید پس از تحصیل علم، در صدر فعالیتهای دانشجوئی قرار گیرد، ارتقاء فکری دانشجویان در زمینهی فرهنگ و سیاست است. 1380/6/10 در این مجال قصد تفصیل این موضوع را داریم:
در پی ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در نشستی با حضور سران قوا، چگونگی راههای اجرا و تحقق این سیاستها را بررسی کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در آغاز این نشست، از اهتمام ویژه رؤسای قوا در صدور دستورالعملهای اجرایی برای پیگیری و تدوین هر چه زودتر نقشه راه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، قدردانی کردند و گفتند: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سیاستهایی جامع و فراگیر است که باید در اجرا نیز با همین جامعیت و فراگیری، تحقق یابد.
ایشان مسائل اقتصادی و مشکلات ناشی از این مسائل را مهمترین موضوع کشور و مردم دانستند و افزودند: اگر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به طور جدی پیگیری و اجرا شوند، امید زیادی هست که رونق اقتصادی و اصلاح پایههای اقتصادی کشور در میان مدت محقق و بخشی از مشکلات مردم حل شود.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در چهارچوب دور جدید مذاکرات هستهای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هستهای مطرح است، ماهیت درخواستهایی است که طرف مقابل از ایران مطرح میکند و در مقابل، مواردی که از سوی ایران به عنوان «خطوط قرمز» در مذاکرات مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان، برخی شواهد از احتمال انجام برخی شیطنتها از سوی غرب و به ویژه آمریکا در روند مذاکرات حکایت دارد.
به گزارش «تابناک»، در هفتههای اخیر و به ویژه پس از برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+ 5 در وین که با هدف رسیدن به توافق جامع در موضوع هستهای انجام میگیرد، بحثهای فراوانی درباره موضوعات مورد نظر هر یک از طرفین و محتوای توافق احتمالی از دید هر یک از آنها مطرح شده است.