سفارش تبلیغ
صبا ویژن
به پایگاه اطلاع رسانی هادیان خوش آمدید

از آغاز دولت یازدهم همواره احتمال  تشکیل  فراکسیون جدید در مجلس به گوش می رسید. در واقع برخی ‌‌نمایندگان حامی دولت در مجلس نهم ترجیح می‌دهند، هویتی جدا بیابند تا بتوانند آن گونه که تمایل دارند از دولت حمایت کنند.

به گزارش«تابناک»، نمایندگان بر این باوند با تشکیل فراکسیون جدید، تعاملات دولت و مجلس بهبود می‌یابد. حال به نظر می‌رسد، پس‌لرزه‌های استیضاح وزیر علوم دولت یازدهم در مجلس اصولگرای نهم، پیامدهای فروانی داشته است. از جمله اینکه زمزمه‌های انشقاق در فراکسیون رهروان ولایت به سمت واقعیت حرکت کرده است.

پیش از استیضاح وزیر علوم، برخی از نمایندگان اعلام کرده بودند، در صورتی که فراکسیون رهروان ولایت بخواهد تصمیم به همراهی با استیضاح فرجی‌دانا بگیرد، ما فراکسیون جدید شکل خواهیم داد. در همین زمینه، کاظم جلالی، رئیس فراکسیون اکثریت رهروان در واکنش به این خبر‌ها گفت: «اساساً فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در استیضاح به اجماع نظر و وفاق نرسید، که نتیجه آن را بتوان بر اساس موفقیت و یا عدم موفقیت فراکسیون مورد قضاوت قرار داد». 

در همین زمینه، عابد فتاحی، نماینده مجلس از موافقان تشکیل فراکسیون جدید در گفت‌و‌گو با تابناک به علل تشکیل این فراکسیون پرداخت.

استیضاح فرجی دانا، فراکسیون «فدای ملت» را تشکیل داد؟!


وی نخست با تأیید خبر تشکیل فراکسیون جدید در مجلس گفت: تشکیل فراکسیون جدید در مجلس حقیقت دارد. ما ‌‌روز چهارشنبه گذشته انتظار داشتیم، با اشاره دکتر لاریجانی که خط و مشی معتدل دارد، استیضاح رأی نیاورد، ولی احساس می‌کنیم در بدنه رهروان در انتخابات اخیر، نوعی شرایط خاصی پدید آمده است؛‌ یعنی شماری از نمایندگان که احساس می‌شد در بدنه رهروان هستند، به نفع طرف مقابل رأی دادند. 

فتاحی ادامه داد: به این دلیل تصمیم گرفتیم یک فراکسیون جدید در شرایطی که مسائل جناحی مطرح می‌شود؛ فقط با توجه به منافع ملی و حفظ ارزش‌های نظام تشکیل دهیم. نخست قرار بود، نام این فراکسیون «اعتدال» باشد. بعدا یکسری از افراد ما را متهم به وکیل‌الدوله کردند. در حالی که مطلقا این گونه نیست. بیشتر ما مستقل هستیم و وابستگی حزبی و جناحی نداریم. این استقلال به این معنا نیست که ما نظاره‌گر و بی‌تفاوت باشیم. مردم به ما رأی دادند که در رابطه با مسائل کشور اظهار نظر کنیم. 

وی افزود: پس از این ماجرا‌ها، برخی از دوستان نام جدید «فدای ملت» را برای این فراکسیون مطرح کردند که این بعد از اسامی ‌که مطرح شده است، انتخاب شد. البته ما به دنبال اسم نیستیم. چیزی که برای ما خیلی اهمیت دارد، این است فراکسیونی تشکیل بدهیم که از کارهای جناحی و سیاسی خارج شویم. ما در این فراکسیون این رویه را که به هر قیمتی اقدامات این دولت یا دولت گذشته را زیر سؤال ببریم، ‌درست نمی‌دانیم. ما بر این باوریم که در برخی ‌جا‌ها دولت تنهاست و باید گاهی که حرکت دولت درست است، از دولت حمایت شود. 

این نماینده مجلس در ادامه پیرامون کارکرد این فراکسیون گفت: این فراکسیون یک فراکسیون معتدل و بدون گرایش‌های حزبی و جناحی است. ما می‌خواهیم در چهارچوب وحدت در مجلس حرکت کنیم. ما از این التهابات در درون مجلس حمایت نمی‌کنیم. الان حجم سؤالات از وزرا بدون دلیل زیاد است. البته سؤال و استیضاح حق نماینده است؛ اما نباید مجلس در رأس امور بودنش را فدای منافع حزبی و گروهی کند، ولی این بدین معنا نیست که ما در این فراکسیون تمام قد از دولت حمایت کنیم و اگر کمبودی ‌ببینم، آن را ابزار نکنیم. 

فتاحی گفت؛ تا کنون بین 70 تا 80 تن به ما چراغ سبز نشان دادند و احتمالا عضو این فراکسیون شوند. اما هنوز تعداد افراد قطعی نیست. شاید در طول زمان، تعداد افراد کم یا زیاد‌تر شود. تعداد برای ما اهمیت ندارد، چرا که برای ما موضوعات اکثریتی و اقلیتی مهم نیست. 

این نماینده مجلس در پایان گفت: گویا آقای لاریجانی در مورد این انشقاق نظری خاصی ندارند اما موافق هم نیستند، زیرا فراکسیون اکثریت مجلس از هم می‌پاشد، ولی برای حل این مشکل پیشنهاد دادیم ‌کسانی که به این فراکسیون بپیوندند، می‌توانند در فراکسیون قبلی نیز ‌باشند. ‌ما نمی‌خواهیم کار سیاسی و جناحی انجام دهیم؛ یعنی نمایندگان هم می‌توانند در رهروان و هم در این فراکسیون باشند.




ارسال توسط بسیجی

ابزار وبمستر

خرید شارژ

دانلود